Kaleidoszkóp Ház

van egy hely, ami csodálatos örökséget hagyott hátra. egy szellemi értéket, aminek kiteljesítéséhez színekre van szükség. a színek mögött alkotó lelkek sorakoznak, ki-ki a maga "színvilágát" adva. összekapcsolódásuk során a teljesség élményét nyújtják. elegendő ebbe a játékszerbe csak belenézni...enjoy the ride

Friss topikok

  • rémTündér /aprócska kismacska./: Atyaég, de köszi ezeket a képeket. :-*** Klassz blog, maradok még kicsit olvasni. :-) (2014.01.05. 20:45) Graffiti Jam

Linkblog

"Kultur Austausch"

2012.08.02. 13:43 kaleidoszkophaz

Esztergom testvérvárosából, Bambergből érkezett a Kaleidoszkópba a KUNSTRAUM bluemerant-ból Rosa Brunner és Judit Siedersberger. Mindenképp egy művészházban akartak megszállni, projektjük előkészítése alatt. Egy nagy marcipántortával érkeztek "Grüsse aus Bamberg"felirattal ,de ők sem távoztak üres kézzel.

A Duna Múzeumban tartott kiállításuk, melynek lényege a finissage volt,amelyet az alkalomra érkező Dr. Gabriele Wiesemann , művészettörténész méltatott, koncepciója a következő volt:konzept-ungarisch.jpgA ház dolgozói is részt vettek a kezdeményezésben.balint.jpgv

"Mivel a filmezéshez értek és a művészeti ágak közül ez ejt legjobban rabul, az én ajándékom egy különleges kedvencem, a 2001: Űrodüsszeia. Azért ezt választottam, mert számomra ez a műalkotás a születésről szól. Az emberiségnek egy nagyobb, remélhetőleg jobb periódusba való lépésről. Választásom szimbolikus volt, a megszületett testvérvárosi kapcsolat, és annak jövője volt a szemem előtt. Nagyon építőnek és csodálatos gesztusnak találtam ezt a kezdeményezést és hálás vagyok, hogy részt vehettem benne. Külön meglepetés volt a Hukkle film, ami az egyik legjobb magyar alkotás, de sajnos kevéssé ismert.
Köszönök mindent és jó filmezést! :)"

Gerendás Bálintkino.jpgkino (1).jpg

„Kis mozinkban ( Lichtspielkino) ennél a filmnél végre magyaros hangulat kelt életre.“

Gerrit & Diana, bambergi moziprogramszervezőpoli.jpg

"A PIN- kód: 2244
Szia!
Ez a telefon én vagyok,
amikor rájöttem, hogy művészet és zene mennyire szétválaszt, megoszt bennünket és mennyire nem szükséges, hogy így legyen. Ezen a telefonon rajta van/volt minden zene, ami megtanított arra, hogy élvezhetek különböző műfajú és kultúrájú zenéket, a noise-tól a hip-hop-on át az underground elekro-ig.
Köszi koszos kis Nokia.
Pali"

Toth Palimusik.jpg poli2.jpg

„Christoph üzenete az esztergomiaknak:
Az idő jó – a sör jó – még sérült, de egészséges – remélem, ti is!
Szívélyes üdvözlet“

Christoph Mück, kocsmáros, muzsikusdiana.jpg

"Olyan ez a müvészet, mint egy mesevilág, színes fantáziával
dúsított vidám kreativitás, mit magunkra aggathatunk gyerekek
és felnöttek egyaránt."

Tamási Diánadiana2.jpgdiana3.jpg

“Öt éve annak, hogy a Lichtspiel (magyarul: fényjáték) moziban, a téli hónapokban zenés, társas kávédélutánt szervezünk mindazoknak, akik kedvet éreznek saját készítésű süteményhez és egy kellemes délutánhoz.”

Martha Suckel

glamour_3.jpg A VR-Bank referense, Dr. Barbara Kahle, Rosa Brunner, Judith Siedersberger Bambergben, Glamour című akciójukon.

Szólj hozzá!

Címkék: art kiállítás concept csere residency Bamberg Austausch Duna Múzeum Rosa Brunner Judith Siedersberger potlech

A bejegyzés trackback címe:

https://kaleidoszkophaz.blog.hu/api/trackback/id/tr144692208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása