Kaleidoszkóp Ház

van egy hely, ami csodálatos örökséget hagyott hátra. egy szellemi értéket, aminek kiteljesítéséhez színekre van szükség. a színek mögött alkotó lelkek sorakoznak, ki-ki a maga "színvilágát" adva. összekapcsolódásuk során a teljesség élményét nyújtják. elegendő ebbe a játékszerbe csak belenézni...enjoy the ride

Friss topikok

  • rémTündér /aprócska kismacska./: Atyaég, de köszi ezeket a képeket. :-*** Klassz blog, maradok még kicsit olvasni. :-) (2014.01.05. 20:45) Graffiti Jam

Linkblog

M.É.Z.

2012.05.31. 17:47 kaleidoszkophaz

méz.jpgméz4.jpgméz2.jpgméz1.jpg 

2012-05-11 21:00

 

 

 A M.É.Z. 1988-ban alakult, hogy tradicionális skót és ír zenét játsszon, mely még ismeretlen volt akkoriban Magyarországon.
Néhány év folyamatos munkájával országos hírnévre tett szert, ebben az is szerepet játszott, hogy 1993-ban a Jethro Tull elő- zenekara lehetett annak budapesti koncertjén.

Az első lemez 1995-ben jelent meg hét év anyagának válogatásából, melyet a címe is jelez: BEST OF M.É.Z.
Ezt követte 1996-ban egy újabb, SOYEZ MYSTERIEUSES címmel, s erről több szám megjelent egy angol nyelvoktató könyv mellékleteként kazettán.
Egyre inkább távolodva a tradicionális hangzástól kialakult a M.É.Z. sajátos stílusa, melyben az együttes szívesen nyúl más muzsikákhoz, hogy tovább színesítse a skót és ír zenét úgy, hogy az igényesség mellett szórakoztató is maradjon.

Újabb kísérlet 1998-ban HOBO, a magyar blues kiválósága közreműködésével készült magyar nyelvű lemez, A DUBLINI ÚTON. Ezt követte a 2000-ben megjelent THE FAIRIES című album, mely talán a legművészibb az eddigiek közül. Ez utóbbi lemezbemutató turnéjának legrangosabb állomása volt a Pesti Vigadóban megrendezett koncert-show, ami videón is megjelent 2001-ben.

Lemezkiadónk ötlete folytán, ugyancsak 2001-ben, neves magyar előadók és zeneszerzők közreműködésével készült el a LEMÉZLOVASOK című remix-lemez.

A zenekar eddigi 15 éves fennállása alatt több tagcserét is megélt, ezzel hangzásvilága is változott, előnyére. Az állandóságot Kuklis Henrik alapító-énekes karakteres előadásmódja képviseli.

2003 októberében megjelent a M.É.Z. első koncertlemeze, „Tűztánc” címmel, amelyen a tradiciónális ír-skót tánczenék sajátos átdolgozásai mellett saját kompoziciók is találhatók. A koncertfelvételt kiegészíti öt saját szerzemény stúdiófelvétele.

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert M.é.z.

A bejegyzés trackback címe:

https://kaleidoszkophaz.blog.hu/api/trackback/id/tr914557627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása