Kaleidoszkóp Ház

van egy hely, ami csodálatos örökséget hagyott hátra. egy szellemi értéket, aminek kiteljesítéséhez színekre van szükség. a színek mögött alkotó lelkek sorakoznak, ki-ki a maga "színvilágát" adva. összekapcsolódásuk során a teljesség élményét nyújtják. elegendő ebbe a játékszerbe csak belenézni...enjoy the ride

Friss topikok

  • rémTündér /aprócska kismacska./: Atyaég, de köszi ezeket a képeket. :-*** Klassz blog, maradok még kicsit olvasni. :-) (2014.01.05. 20:45) Graffiti Jam

Linkblog

Navratil Judit:Óje című kiállítása

2012.05.02. 18:04 kaleidoszkophaz

 Igazi tavaszi nyár egy csodálatos pénteken
Megnyitózós dáridó 7kor Mishivel volt,aztán Abe Han Kaleido dj setje volt

Különösen tetszett egy négyzet alakú kompozíciója, ahol Foxconn gyár 20 dolgozójának állít emléket.A gyárban gyártják a híres IPhone-okat Kínában ,éhbérért,24 órában, ez a csoda miközben elterjedt a világon, a gyárdolgozók tömeges öngyilkosságot követtek el.Megjelennek kis könnylények,állatok, melyek különböző lelkületeket ábrázolnak.Maga a kiállítás címét az esküvői meghívójára készült rajza adta.

Szuharevszki Misi Ferenczy Szalonban elhangzott megnyitószövege:
" Judit munkáiról elsősorban a vizualitás dominanciája sugárzik felénk. Ám közelebb érve fedezzük fel a berlini pictoplasma feszt kislényeihez hasonlókat, nála a digitáliák jelenlegi kizárásával grafit-papír-ecolin-filctoll megoldásokban. Ezek vásznon, hűtőmágnesen, matricákon is megtalálhatóak. Történetei színes lényekről szólnak, hétköznapi drámáikról, élethelyzeteikről új térfelfogásban, az egyiptomi perspektíva szabályaival egy sugárzó gomba lilás, rózsaszínes androméda ködében új fajokat felfedezve. A pszichedélia mindegyőjüket a saját színű fotelébe ültet, mintegy saját bolygóinak középpontjába. Az elemek összekeveredése, a szexuális élet is megfigyelhető, ami egyben annak a rajznak is a címe, mikor Judit 3 hónapot várt Abe-re és nap mint nap rajzolt egy push up alsógatyát, mint ki szobája mélyén sajnálta magát. A helyszínek változnak: víz alatt, vagy a felhők között, a szivárvány alatt, vagy épp benne, ill. a tövében, ahol a mesebeli kincs vár.

E szavak hallatán művészete gyerek műfajnak tűnhet. Ennek fontosságát már Lichtenstein megkérdőjelezte, de újraolvasva Saint-Exupéry Kis Hercegét, bármennyire is egy rózsába volt szerelmes főhősünk, az felnőtteknek szól.
Arról a keleti hagyományról beszélek, ami úgy gondolta, az embert magának félig gyermekállapotban kell tartania, nem feledve az öntudatlan kreativitással teli erejét.
Itt a gyerekek, teddymackók computert használnak, Mp3 lejátszót hallgatnak, a víz alatt buborékot fújva, lufit eregetve, énekelve, sütit, mogyorókrémet eszegetve, kalandra hívva fel minket egy mesterséges paradicsomban való túrára vagy tripre.


Záróakkordként nem csak ezekkel a csodalényekkel történnek furcsa dolgok, hanem magával Judittal is gyakran, egészen speciálisan rá jellemzően abszurditások.



Ezennel a kiállítást megnyitom, és PARTY UP"

Szólj hozzá!

Címkék: festészet colour kaleido szivárvány óje navratil judit kiálllítás abe han

A bejegyzés trackback címe:

https://kaleidoszkophaz.blog.hu/api/trackback/id/tr44484821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása