Kaleidoszkóp Ház

van egy hely, ami csodálatos örökséget hagyott hátra. egy szellemi értéket, aminek kiteljesítéséhez színekre van szükség. a színek mögött alkotó lelkek sorakoznak, ki-ki a maga "színvilágát" adva. összekapcsolódásuk során a teljesség élményét nyújtják. elegendő ebbe a játékszerbe csak belenézni...enjoy the ride

Friss topikok

  • rémTündér /aprócska kismacska./: Atyaég, de köszi ezeket a képeket. :-*** Klassz blog, maradok még kicsit olvasni. :-) (2014.01.05. 20:45) Graffiti Jam

Linkblog

Eni Manz-Anatomie

2012.03.12. 13:07 kaleidoszkophaz

Enikő Manz anyai ágon magyar származású orvostanhallgató biciklitúrát tett Henriette barátnőjével Isztambulba, a Duna mentén haladva.Így esett útjukba városunk, Esztergom, s a ház vendégszeretét élvezve, megfogadta , hogy visszatér.Ez volt tavaly nyáron, majd kész kiállítási koncepcióval érkezett.
Munkássága központi magját, egy német szó adja: Zerissenheit.
Ő maga orvotudománnyal foglalkozik, így jött anatómiai érdeklődése, szerette a tantárgyat, s elkezdett anatómiai rajzokat készíteni, amiből képek lettek későbbiekben.Ez a kettőssé, orvosi és művészeti pálya egy másik kettősséggel is erősödött benne,ami bevallása szerint köszönhető német-magyar voltának,ami személyiségében az értelem és érzelem kettősségét hordozza.2 pólus, ami benne találkozik.
Mannheim-ban járt szakiskolába, egy művészeti gimnáziumba, majd a híres heidelbergi egyetemen kezdte orvosi tanulmányait.Visszavonulva otthon készítette hasonló jellegű munkáit nagyobb méretekben, amit nálunk is kiállít.Egy évet (2011-ben) Bécsben élt, ahol már sokkal többet festett, s a Freespace Art Festival keretein belül kiállítása volt a Werk Galériában testlenyomatokból.Majd visszatérve Heidelbergbe a Breidenbach Művészházban többekkel aktokat készített, amelyek inspirációt jelentettek mostani testrészek sorozatához.

Enikő kiállítását meglepő performance-ával nyitotta meg, gipszbe öntött teste egy fekete zsákban mozogva vett fel biomorfikus, kígyózó alakzatokat,majd a sötétben az emberek felé közeledve bontakozott ki női alakja. Majd a hozzá közelállő emberektől vért vett, amit hidrogén-peroxiddal felpezsgetve festékként használva  papírokra drip munkákat hozott létre.Az installáció része egy gipsz öntvény felsőtestéről, egy szívvel középen,ütköztetve a halott anyag(gipsztest)és élőt,egy sertésüzletben vásárolt (élő) disznószívet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaleidoszkophaz.blog.hu/api/trackback/id/tr84311736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása