Kaleidoszkóp Ház

van egy hely, ami csodálatos örökséget hagyott hátra. egy szellemi értéket, aminek kiteljesítéséhez színekre van szükség. a színek mögött alkotó lelkek sorakoznak, ki-ki a maga "színvilágát" adva. összekapcsolódásuk során a teljesség élményét nyújtják. elegendő ebbe a játékszerbe csak belenézni...enjoy the ride

Friss topikok

  • rémTündér /aprócska kismacska./: Atyaég, de köszi ezeket a képeket. :-*** Klassz blog, maradok még kicsit olvasni. :-) (2014.01.05. 20:45) Graffiti Jam

Linkblog

The SIMON's,Meszecsinka és Little Yogi estje

2012.07.03. 10:28 kaleidoszkophaz

IMG_4157.JPGIMG_4109.JPGIMG_4331.JPGIMG_4397.JPGIMG_4323.JPGIMG_4176.JPGIMG_4142.JPGIMG_4153.JPG

Gép Katalin, Kalitkás nő a Madarak havában tartott kiállításmegnyitó köszöntése:

"

Uccello Rosso- A vörös madár

 Tisztelettel és szeretettel köszöntök Mindenkit a Kaleidoszkóp Házban Kaci-SIMON-Edina Uccello Rosso – Vörös Madár című kiállításának megnyitóján. 

Nagyon örülök ennek a kiállításnak, és nagyon büszke is vagyok rá, hiszen két nagyon jó barátom művészete fonódik itt össze, ez a kiállítás a festészet és a kerámia egymásra gyakorolt hatását, inspirációját igyekszik bemutatni.

 Maga az ötlet Simon Edináé, aki nagyon szereti a Ház kapualját. Elmondása szerint egy templomra emlékezteti őt. Kaci Simon Uccello Rosso festménye inspirálta a téma választásában, ami a Ház júniusi tematikájához gyönyörűen harmonizál, hiszen a szerelem hava után, ez a hónap a Madarak hava a házban…Ez a madár színes, méghozzá vörös.

Nem vagyok műértő, viszont a művészet tiszta formája mindig is lenyűgözött, valahogy a művek szimbolikája és gondolatisága lett számomra a megértés, vagy felismerés. Ez egy rendkívül személyes élmény, egy hangulatfüggő képesség a szép látására, és ennek a szépségnek az elmélyítése a kontempláció során. A kontempláció itt nem más, mint egy békés merengés egyfajta emelkedett állapotban. A Ház minden egyes kiállításával ezt a célt hivatott szolgálni.

Simon Edina jó barátom. Együtt jógáztunk, nemegyszer meglátogattam őt Kapolcson, Kisharsányban, megnéztem, hogy milyen varázsos tehetséggel nyúl az elhagyatott helyszínek felé, hogyan költözteti be művészetét akár egy dülöngélő pajtába is. Edina tavaly májusban állított ki nálunk először Surmann Edit keramikussal az „Újjászületés” címmel egész madársereg költözött a Házba.  Itt szeretném Edinának megköszönni, hogy mindig is segítőm volt, és maradt, hiszen művészete a ház több pontján fellelhető, madarai, virágai, almái és koszorúi örökös díszei az ablakoknak, falaknak, ajtóknak.

Kaci Simon és kedves Fincike. Velük tavaly nyáron a Piknik Művésztelepnek köszönhetően találkoztam. Kaci ősszel állított ki nálunk először, „ Hol is tartottam” című bemutatkozása velem együtt több embert lenyűgözött. Április közepén beköltözött a Házba, ő lett az első kaleidoszkópikus művésztelepre érkező festő. Különböző programokkal színesítette a Ház életét, ilyen volt az „El nem mondott versek szemináriuma” a költészet napján, a „ Legyetek jók, ha tudtok” című olasz estje, vagy a filmművészettel kapcsolatos rövidfilm pályázati felhívása, illetve az ő nevéhez fűződik a Kaleidoszkóp filmhíradó elkészítése. Itt szeretném megköszönni Neki azt a fajta a művészi támogatást , amire minden tanulni vágyó léleknek szüksége van, azt a fajta a barátságot, amit a Házunkba érkezőkkel szemben ápolt, képviselve azt a figyelmet és látásmódot , amit a Ház szellemisége diktál.

 Gratulálok a kiállításhoz!"

Szólj hozzá!

Címkék: koncert kiállítás festészet megnyitó kerámia installáció Meszecsinka Kaci Simo Simon Edina Little Yogi

A bejegyzés trackback címe:

https://kaleidoszkophaz.blog.hu/api/trackback/id/tr414625444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása