Kaleidoszkóp Ház

van egy hely, ami csodálatos örökséget hagyott hátra. egy szellemi értéket, aminek kiteljesítéséhez színekre van szükség. a színek mögött alkotó lelkek sorakoznak, ki-ki a maga "színvilágát" adva. összekapcsolódásuk során a teljesség élményét nyújtják. elegendő ebbe a játékszerbe csak belenézni...enjoy the ride

Friss topikok

  • rémTündér /aprócska kismacska./: Atyaég, de köszi ezeket a képeket. :-*** Klassz blog, maradok még kicsit olvasni. :-) (2014.01.05. 20:45) Graffiti Jam

Linkblog

Fantasztikus vasárnap este a "The Durgas"-sal(USA)-04.22.

2012.05.02. 17:03 kaleidoszkophaz

A The Durgas a legendás punkrock bandából, a Subtle Plague-ból nőtte ki magát, amely a hőskorszakban olyan előadókkal lépett színpadra, mint Iggy Pop, a Chumbawamba, a Noir Desir vagy a Sonic Youth. A 2004-ben alakult The Durgas hangzásvilágában a különböző stílusok esszenciáját nyújtja. Nem véletlen, hogy az eltérő kultúrákból érkező zenészek művészete mindenkiben felidéz valamit. Zenéjüket nevezték már etno-rock-country keveréknek, reggae ritmusokkal, afrikai behatásokkal és kelet-európai zenei motívumokkal tűzdelt amerikai életérzésnek, hasonlították őket Nick Cave-hez, az REM-hez, a Pink Floydhoz. Mivel a The Durgas zenéjében mindenki rátalálhat az ismerős ízekre, koncertjeik rendszerint hatalmas táncmulatságokba torkollnak.
A német és amerikai gyökerekkel rendelkező formáció folyamatosan úton van. Nyaranta európai turnéra indulnak, telente Hawaii-on koncerteznek. Hazánkat szinte második otthonuknak tekintik, annál is inkább, mivel a ritmusokért Török Gábor dobos felel. A német származásu, Afrikában cseperedett Simmersbach testvérek, Benjii (ének, gitár) és Christopher (szólógitár) által alapított formáció célja elvinni a zenét a világ legeldugottabb szegleteibe is. Ők voltak az elsők, akik a háború után játszottak Koszovóban, 2004-ben részt vettek a XV. Nemzetközi AIDS / HIV-konferencián Bangkokban, megfordultak Indiában és a burmai menekülttáborokban is. A segítségnyújtás jegyében létrehozták a Music In Action (www.musicinactionfoundation.com) alapítványt. A banda a jótékonykodás mellett a mozizásra is szakít időt. Ők felelősek a többszörös díjnyertes Soul Of A Century, a Hotel Sahara, az Energy Autonomy - The Code of Survival és a Simmersbach családról szóló Maomi című dokumentumfilmek zenéjéért. Debütáló albumuk 2008-ban jelent meg Back To The Start címmel. Majd a burmai határ mentén volt politikai foglyoknak és menekülteknek adott koncertek ihlették az együttes következö albumát, melynek címe: Burma. A banda hamarosan ismét stúdióba vonul, hogy rögzíthesse a harmadik album anyagát, amelyből a magyar közönség bőven hallhat ízelítőt a hazai turné állomásain.

Benjii Simmersbach – ének, gitár
Christopher „Graigrai” Simmersbach – gitár
Murray Moceri – basszugitár
Török Gábor – dob

Szólj hozzá!

Címkék: zene rock koncert the vasárnap durgas

A bejegyzés trackback címe:

https://kaleidoszkophaz.blog.hu/api/trackback/id/tr414484693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása