Kaleidoszkóp Ház

van egy hely, ami csodálatos örökséget hagyott hátra. egy szellemi értéket, aminek kiteljesítéséhez színekre van szükség. a színek mögött alkotó lelkek sorakoznak, ki-ki a maga "színvilágát" adva. összekapcsolódásuk során a teljesség élményét nyújtják. elegendő ebbe a játékszerbe csak belenézni...enjoy the ride

Friss topikok

  • rémTündér /aprócska kismacska./: Atyaég, de köszi ezeket a képeket. :-*** Klassz blog, maradok még kicsit olvasni. :-) (2014.01.05. 20:45) Graffiti Jam

Linkblog

Filmklub április

2012.04.04. 11:41 kaleidoszkophaz

Jan Svankmajer, Alice című filmjével zárult a szürrealista tematikájú filmhónap.

Švankmajer első nagyjátékfilmjében egy gyermek sötét és vad fantáziavilágába pillanthatunk be. A groteszk-szürreális történet irodalmi alapját Lewis Carol Alice csodaországban című világhírű regénye szolgáltatja. A film főszereplője, Alíz, Kristýna Kohoutová az egyetlen emberi alak a filmben. Alíz vándorlásai során egy kitömött nyulat követve belép a csodavilágba, ahol agyagfigurákkal, bábokkal, különös groteszk-kinézetű lényekkel találkozik, többek között saját baba-formájú lényével is.

 Feltámadás, újjászületés hónapja

Ebben a hónapban a kereszténység legfontosabb
ünnepe, a húsvét, ami az újjászületést és a megújulást
is magában foglalja és mivel ez egy tág témakör, most jól
belecsaphatunk mindennek a közepébe.

A filmek sorrendben:

04.05 Nicolas Winding Refn: Drive - Gázt!
04.12 Peter Jackson: Heavenly Creatures - Mennyei teremtmények
04.19 Gabriel Aghion: Le Libertain - A vágy forradalma
04.26 Agustín Díaz Yanes: Sin noticias de Dios - Bokszmeccs a lélekért

Április 4: DRIVE

Driver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywood-ban, de ez csak a második műszak, főállásban éjszakai rablásoknál segédkezik, mint a menekülési útvonalat biztosító sofőr. Nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb, köszönhetően speciális tudásának: hajszálpontosan ismeri a város labirintusszerű utcáit, fejében van egész Los Angeles térképe. Melóit az ügynöke, Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában a nagy áttörésre készül: építeni egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson, rendes versenypályán. A buliba bevonja Bernie Rose-t (Albert Brooks), aki valamikor filmproducerként kezdte, azóta kispályás gengszter. Miután Bernie látta Drivert akció közben a pályán, ragaszkodik hozzá, hogy gyerekkori barátja, Nino (Ron Perlman) is beszálljon az üzletbe.

 

Szólj hozzá!

Címkék: film filmklub drive alice svankmajer

A bejegyzés trackback címe:

https://kaleidoszkophaz.blog.hu/api/trackback/id/tr74362948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása