Kaleidoszkóp Ház

van egy hely, ami csodálatos örökséget hagyott hátra. egy szellemi értéket, aminek kiteljesítéséhez színekre van szükség. a színek mögött alkotó lelkek sorakoznak, ki-ki a maga "színvilágát" adva. összekapcsolódásuk során a teljesség élményét nyújtják. elegendő ebbe a játékszerbe csak belenézni...enjoy the ride

Friss topikok

  • rémTündér /aprócska kismacska./: Atyaég, de köszi ezeket a képeket. :-*** Klassz blog, maradok még kicsit olvasni. :-) (2014.01.05. 20:45) Graffiti Jam

Linkblog

"Hidak fényei- Átutazók" című kiállítás az Esztergomi Vármúzeum Rondella Galériájában"

2013.07.03. 01:24 kaleidoszkophaz

rádi.jpg Érdekes momentum a Kaleidoszkóp Ház történetében ez a Rondella Galériába szervezett kiállítás. Az Indiában 25 év után Párizsba költözött Hummel Rozália Magyarországba visszaköltözve lakója volt egy ideig az épületben a Pázmány Péter utca 7-ben. Festeni 1979-ben kezdett egy belső sugallatra, mely életének egy új fordulatot adott és a lelki kultúra megismerése felé irányította. Hosszú évekig tartó tanulmányokat végzett a világvallások és az ősi keleti bölcsességek terén, és elsajátította a hagyományos festészet technikáját is Radzsasztanban (India) és Bali szigetén. Kiállítani 1985-ben kezdett Párizsban a “Francia Művészek Szalonjában”, majd folyamatosan kiállított Európa különböző városaiban. Ázsiában 1989-ben volt első kiállítása. India több városában megismerték munkáját, majd Bangkok, Bali és Szingapúrban tanult és mutatta be képeit és tanulmányait. A maharadzsák városában, ahol nemcsak az indiai királyok, hanem nemzetközi, nyugati királyok szoktak megfordulni tradicionális ünnepein, a város gyűjteményében található 30-nál több darabból álló miniatűrsorozata.

 Őt megkeresve pilisszentléleki házában kértük fel kiállításának szervezésére, kérésére több embert meghívtunk baráti köréből a ország különböző helyeiről.Június 21-én este 19 órakor nyílt a "Hidak fényei" - Átutazók című kiállításunk. A kiállító művészek: Hummel Rozália Rádhika, Barben Tibor, Szük Norbert, Szőllősi Gizella, Bugyács Sándor, Kiss Gábor, Mihálka György, Sipos Attila Csaba, Boros Betty. A kiállítás nagyon sűrűre sikerült, megidézve ezzel az indiai templomok túláradó pompáját, sokalakos festményeit, szobrait, utcáinak, ünnepeinek túlharsogó, szinte földöntúli kavalkádját. Ezt fokozták a térben elhelyezett mécsesek, illóolajok is. Az indiai motívumok keveredtek a magyaros formákkal, sokszor újszerű módon, monumentálisan megfogalmazva, a kis formák léptékét változtattak, mint egy Lechner Ödön épületen akár. E kavalkádban megjelentek szürreálisabb hangvételű festmények is.
A kiállítás alkalmából fellépett a Freedom Café szűkített változata: Bakai Márton hegedűn, Pável Norbert hang drum-on játszott.

Július 16-án, kedden 18.00 h-i kezdettel kapcsolódó rendezvény A Fények hídjai című táncos, zenés záróest. Hárfán játszik Gecsei Enikő, gitáron: Rózsa Bertold dobol: Gecsei Mihály. A kiállítás képei műteremáron megvásárolhatóak lesznek. Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene galéria ezotéria program kiállítás festészet hagyomány megnyitó tradíció India finisszázs Rondella Galéria Hummel Rozália

A bejegyzés trackback címe:

https://kaleidoszkophaz.blog.hu/api/trackback/id/tr115387942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása