Kaleidoszkóp Ház

van egy hely, ami csodálatos örökséget hagyott hátra. egy szellemi értéket, aminek kiteljesítéséhez színekre van szükség. a színek mögött alkotó lelkek sorakoznak, ki-ki a maga "színvilágát" adva. összekapcsolódásuk során a teljesség élményét nyújtják. elegendő ebbe a játékszerbe csak belenézni...enjoy the ride

Friss topikok

  • rémTündér /aprócska kismacska./: Atyaég, de köszi ezeket a képeket. :-*** Klassz blog, maradok még kicsit olvasni. :-) (2014.01.05. 20:45) Graffiti Jam

Linkblog

Vida Judit művészetterápiás foglalkozásának kiállítása

2012.11.26. 21:45 kaleidoszkophaz

vida1.jpgvida3.jpgvida10.jpgvida4.jpgvida6.jpgvida7.jpgvida8.jpgvida9.jpg"A művészetterápiás foglalkozásokon nem rajzolni, festeni tanulunk illetve nem műalkotásokat hozunk létre. Nem szükséges művészeti előképzés és tehetség. A foglalkozásokon készült munkák alapvetően eszközként szolgálnak a mentálisan sérült embereknek. Nagyon szerencsések vagyunk, mivel a Kaleidoszkópház kiállító helyiségében-állandóan változó alkotások között-zene hallgatás mellett tudunk dolgozni. Híres festőművészek alkotásait tanulmányozzuk, azok művészi elemeit /geometrikus, organikus/ és színvilágát építjük be az itt készült munkákba, ezeknek az ismerkedése illetve játékos felhasználása, eszköze lehet a kialakult érzelmi elfojtásoknak a felidézésére, amelyre a verbális terápiák nem mindig képesek. A színek és a művészeti alkotások elemeinek alkalmazása nagyon primer formában jelennek meg az itt készült alkotásokon, olyan világot hoznak létre, amely mintha a gyermekrajzok és a modern művészet között lebegne.

A csoportos foglalkozáson elkészült munkáknak kapcsolatteremtő ereje is van, közösséget alakít, beszélünk róla, valós nem valós történetek jönnek létre. A művészetterápiás foglalkozásokon arra törekszem, hogy minél több sikerélményük legyen, ez megerősíti az önbecsülésüket hogy az alkotói folyamatot pozitív élményként éljék meg." (Vida Judit iparművész)

Szólj hozzá!

Címkék: galéria kiállítás művészetterápia foglalkozás Vida Judit

A bejegyzés trackback címe:

https://kaleidoszkophaz.blog.hu/api/trackback/id/tr714927247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása